domingo, 19 de abril de 2009

Més beques al Pirineu

Una gran preocupació dels joves és la despesa econòmica que representa marxar a estudiar a fora, ja sigui el fet de necessitar un habitatge, els desplaçaments i fins i tot el menjar.
En el cas dels joves del Pirineu, no marxem a fer uns estudis superiors per plaer sinó que ens és una obligació, i això ens porta a parlar de les beques.

Distingim dos tipus de beques; d'una banda la beca general que la proporciona el Ministeri d'Educació i Ciència (MEC). En el cas d'Espanya se'n distribueixen només a un 20% dels estudiants, a diferència d'Europa que se'n donen a un 40%. D'altra banda citem la beca dels Pirineus que es va iniciar amb l'entrada del tripartit al Govern. Aquesta beca només la poden rebre els estudiants que decideixen cursar estudis universitaris, això exclou, els Cicles Formatius (CF).
A més, aquestes es distribueixen en funció de la renda familiar. I pensem que això no és just ja que aquest tipus d'ajut als estudiants de la gent del Pirineu hauria d'arribar a molta més gent ja que actualment n'hi han poques i gran part de la classe mitja, no en rep. És que a les families de classe mitjana, gran majoria a la Seu, no els és una despesa important i necessiten també una beca? És per això que creiem que s'haurien d'incrementar el nombre de beques a la gent del Pirineu.

3 comentarios:

  1. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  2. Pel Sergi, el politiqueo partidista no ens interessa. Cal saber 3 coses clares, respecte les beques del Pirineu i no confondre a la gent.

    Primer, durant molts anys, diputats del PSC, d'ERC i de IC demanaven al Parlament que aproves un sistema de beques per a la gent del pirineu que volia estudiar a Barcelona o a Lleida. CIU que tenia majoria, sempre van votar en contra.

    segon, la primera vegada que hi ha hagut beques pel fet de viure al Pirnieu ha estat gràcies als governs de la generalitat del tripartit.

    tercer, estic d'acord amb el comentari del joves de la Seu, les beques han de ser per més gent i per més estudis.

    ResponderEliminar
  3. Sergi, ens sembla molt bé que diguis la teva però volem aclarir una cosa. Nosaltres no ens posarem en uns partits o en altres simplement criticarem o informarem del que ens sembli bé i del que no. Aquí volem dir amb veu alta el què la gran majoria de joves pensa i les seves inquietuds.
    Hem volgut informar d'un tema d'interès per als joves el tema dels peatges ja és una altra cosa.

    ResponderEliminar